Programari: 0734.151.133

Drenaj limfatic

 Drenaj limfatic

Lipsa de exercițiu determina îngreunarea circulației limfatice, slaba circulație a sângelui și în particular drenajul limfatic defectuos. 

Specialiștii consideră că drenajul necorespunzător ce determină invadarea țesutului subcutanat de celule gresoase este cauzat și de înmulțirea toxinelor. 

Reducerea drenajului limfatic și a circulației sângelui determina acumulări de grăsime, țesutul conjunctiv își pierde elasticitatea, apărând astfel imperfecțiuni și denivelări ale pielii. 

Pentru a optimiza drenajul limfatic este necesar ca mușchii să se contracte, țesutul conjunctiv să fie ferm, oferind un grad ridicat de compresie.

Importanța unui drenaj limfatic corespunzător merge mult peste rolul său de eliminare a reziduurilor. Limfa acționează de asemeni ca un filtru al țesuturilor: distruge bacteriile și toxinele cu ajutorul globulelor albe localizate în ganglionii limfatici. 

De aceea sistemul limfatic este considerat un fel de gardian al sănătății corpului.

Efectele masajului de drenaj limfatic

  • întărește sistemul imunitar prin stimularea ganglionilor limfatici
  • dinamizează circulația limfei în spațiile intercelulare
  • accelerează curentul limfatic și eliminarea rapidă a reziduurilor toxice
  • antrenează toxinele care blochează procesele fiziologice
  • intensifică schimburile nutritive și eliminarea toxinelor din corp
  • ușurează transportul acizilor grași și a colesterolului
  • prin masaj, curentul limfatic se intensifică de până la 10-15 ori !

 

Servicii

Disclaimer:


Rezultatele prezentate in paginile site-ului nostru nu sunt garantate, si pot varia de la persoana la persoana, depinzand de mai multi factori pentru care nu ne putem asuma raspunderea.