Programari: 0734.151.133

Cavitaţie

Cavitaţie

Cavitaţia prin ultrasunete (liposucţia virtuală) este o procedura nechirurgicală sigură prin care se pot elimina depozitele de grasimile localizate în diferite zone ale corpului: abdomen, sub barbie, pe braţe, pe solduri, pe fese si pe coapse.

Cavitaţia contribuie la combaterea celulitei, a adipozităţii subcutanate, la atenuarea maximă a vergeturilor şi implicit la remodelarea corporala.
Efectul de cavitaţie este produs în ţesutul adipos de ultrasunetele cu frecvenţa de 20 - 70 KHz.

Ultrasunetele pot avea mai multe efecte asupra organismului:
• Efectul termic - Undele sonore produc mişcări rapide moleculare care măresc energia cinetică a moleculelor dând naştere la caldură. Când temperatura o depăşeşte pe cea normală, are loc modificarea proteinelor care duce la pierderea de către celulă a funcţiilor sale;
• Efectul de cavitaţie - Ultrasunetele cu frecventa în jur de 40 KHz produce la nivel celular o scădere a presiunii lichidului inferioara celei a gazului ceea ce induce formarea de bule microscopice;
• Prin efectul mecanic, microundele determină fisurarea membranei adipocitelor care conduce la celulelor adipoase.

Numărul de şedinţe de tratament prin cavitaţie necesar pentru rezolvarea problemelor fiecărei persoane este diferit, în funcţie de tipul de probleme pe care le are fiecare. În principiu, sunt indicate între 6 şi 10 şedinţe de tratament. O sedinţă de tratament prin cavitaţie ţine 40 - 50 de minute. În timpul unei şedinţe de tratament prin cavitaţie, aplicatorul aparatului este glisat pe piele peste o pelicula gel conductor. Tratamentul este local, pe zonele cu probleme. Se lucrează 20-30 minute cu cavitaţie, apoi se continuă cu drenajul. Rezultatele sunt vizibile după a treia şedinţă si se manifestă prin scăderea în dimensiuni (centimetri)acestea variinde de la persoana la persoana. Înainte şi după fiecare şedinţă de tratament este obligatorie hidratarea - în jur de 2 litri de apă - pentru a stimula acţiunea de purificare la nivelul ficatului si al rinichilor.

După un set de tratamente este indicat, la fiecare 3 luni, un tratament de menţinere.
Pentru obţinerea unei performanţe mai bune, este recomandat să se efectueze şi un drenaj limfatic, care poate fi făcut prin vacuum, electrostimulare şi masaj prin presiune.

Beneficiarii cei mai buni pentru tratamentul cu cavitaţie sunt persoanele cu o greutate apropiată de cea normala, cu depozite de grăsime localizate generatoare de disproporţie corporală. Epiderma este bine sa fie încă elastică şi ferma. Este de obsevat şi faptul că procedura nu are efecte asupra celulelor afectate de celulită întrucât masa intracelulară nu se mai află întro stare lichidă şi nu se mai produce fenomenul de cavitaţie. În cazul în care persoana supusă tratamentului ia proporţii ulterior procedurii, grăsimea se va depozita în zonele nesupuse tratamentului prin cavitaţie cu ultrasunete datorită distrugerii definitive a celulelor grase în zonele tratate.

Avantajele aplicării procedurii cavitaţiei cu ultrasunete sunt:
- lipsa durerii;
- tratament fără riscuri şi non invaziv;
- rezultate vizibile din prima săptămână de tratament;
- îndepărtarea celulelor de grăsime pentru totdeauna;
- eficienţă certă în cazul acumulărilor de grăsime superficiale şi non-volumetrice;
- tonifierea ţesutului conector;
- eficienţă în tratamentul anticelulitic.

 

Contraindicațiile pentru tratamentul cu cavitație includ: astm bronșic, diabet, cancer, tromboflebită, hipertrigliceridemie (colesterol ridicat), steatoză hepatică sau orice afecțiune a ficatului, pietre la rinichi ori alte deficiențe renale, leziuni dermatice, cicatrici, hernie sau boli de piele în zona supusă tratamentului, anumite boli ereditare, epilepsie, dereglări ale tensiunii arteriale sau boli cardiace, afecțiuni vasculare grave, tijă metalică, stimulator cardiac sau alte dispozitive electronice implantate, intervenții chirurgicale recente (5-6 luni), perioadele de sarcină sau menstruație, alăptare, hemofilie sau tratament cu anticoagulante.

 

Recomandări

Pentru că fiecare ședință echivalează, pentru ficat și rinichi, cu o masă copioasă, cu foarte multe grăsimi (colesterolul și trigliceridele eliberate se descarcă în ficat și rinichi) persoanelor care apelează la tratamentul cu ultrasunete prin cavitație li se recomandă:

• Cu o zi înainte de tratament să țină o dietă bazată numai pe alimente cu un conținut mic de grăsimi.
• Vreme de 72 de ore după tratament este total contraindicat să fie consumate alimente cu un conținut mare de grăsimi.

Pentru obținerea unor rezultate optime, este recomandat ca în același interval de 72 de ore după fiecare ședință de tratament de slăbire să fie consumate alimente sărace atât în grăsimi cât și în zaharuri, dar cu conținut ridicat în fibre (legume, fructe) precum și lichide neîndulcite.

Imediat după tratament este recomandabil să se bea aprox. 2 litri de apă plată.


Mai multe detalii despre liposucţie prin cavitaţie cu ultrasunete găsiţi la adresa: www.comunicatedepresa.com/ultralipo/istoric_cavitatie.html

 

Servicii

Disclaimer:


Rezultatele prezentate in paginile site-ului nostru nu sunt garantate, si pot varia de la persoana la persoana, depinzand de mai multi factori pentru care nu ne putem asuma raspunderea.